Bakgrundsbild

Nyheter

Besök från KTH

2016-04-06

Från vänster: Josef Holmner, Justin Sjöberg och Armin Khudhair.

Under måndagen och tisdagen var de två KTH- studenterna Justin Sjöberg och Armin Khudhair tillsammans med handledare Josef Holmner på besök för att genomföra delar av sitt examensarbete inom maskinteknik. 

Både Justin och Armin går sista året på KTH och utbildar sig till maskiningenjör med inriktning robotik och mekatronik . Nu gör det alltså sitt slutarbete hos oss på GK Door där effektivisering och ergonomi är i fokus.

Vad handlar examensarbetet om?

- Arbetet handlar om att undersöka GK Doors produktion för att kunna skapa förbättringar som gör företaget mer lönsamt och samtidigt förbättrar arbetsförhållanden för medarbetarna. En del är att ta fram så mycket information om hur detta går att göra med hjälp av alla medarbetares samlade kunskaper och mätningar gjorda på plats. Vi kommer sedan att använda all vår förvärvade kunskap för att ta fram förslag på förbättringar och om lämpligt en simulering för att visa detta visuellt, säger Justin.

Hur kommer det sig att ni gör ert examensarbete hos GK Door?

- Eftersom vi läser maskinteknik och inriktat oss inom robotik och mekatronik så bestämde vi oss för att hitta ett examensarbete som passade både vår utbildning men även var utmanande. GK Door hade precis det vi var ute efter! säger Armin.

Både Justin och Armin gillar problemlösning och utmaningen som följer. Efter utbildningen vill båda ut på arbetsmarknaden och bidra. Justin säger:

- Mina planer efter detta är att börja arbeta. Jag kommer leta mig efter arbeten som har samma komponenter som detta examensarbetet, men vad det blir återstår att se.

På frågan om vad Justin och Armin tar med sig från besöket hos GK Door svarar Armin:

- Vi blev bemötta på ett professionellt sätt och kände att vårt besök på GK Door var enormt givande. Personalen var väl erfaren och man fick svar på sina frågor. Oerhört kompetent och trevlig personal som värnar om kvalitén på sina produkter. Glommersträsk är en liten, mysig by som är värd att besöka, speciellt för de som tycker om att vara nära till naturen.

Justin: -Mest av allt tar jag med mig känslan av det varma bemötandet. Oerhört trevliga människor på GK och i Glommersträsk!

Till sin hjälp har de handledaren Josef Holmner som ursprungligen kommer från Arjeplog men som nu arbetar åt  Robotdalen (www.robotdalen.se) i Västerås som projektledare och forskningsingenjör. Just nu samarbetar de med både GK Door och Glommershus. Han säger så här om besöket hos GK Door och Glommersträsk:

- Det är uppenbart att ni kan er sak och att kvalité är det som ligger i fokus. Det finns en klar potential att med smart teknik öka produktiviteten och göra vissa moment mer ergonomiska. Det är kul att se att det finns flera företag i lilla Glommersträsk som satsar på ny teknik.     

 Vi önskar Armin och Justin lycka till med arbetet som nu fortsätter i Södertälje på KTH. Målet är att ha ett färdigt arbete i början av juni. Även lycka till till Josef med framtida arbeten.